Doen we het of doen we het niet????
Door: Jitse
Blijf op de hoogte en volg Jitse
08 September 2009 | Australië, Broome
G'day people,
Hoe gaat het daar bij jullie? Zomer geëindigd en de herfst ingetreden? Iedereen weer te werk en druk met school??
Wij hebben beiden zondag onze laatste dag gewerkt en ik kan je vertellen dat dat vakantieleven ons aardig goed bevalt. We hebben niet voor niets een working-HOLIDAY visa ;)
Doen we het of doen we het niet? Waar slaat dat op hoor ik jullie denken. Nou dat slaat op de vraag of we Broome binnen enkele dagen dan toch echt gaan verlaten. Het plan is om hier vrijdag te vertrekken... Een van de moeilijkste beslissingen die we hier in Australie hebben moeten nemen :D. De afgelopen week hebben we elkaar af en toe in de ogen gekeken van... of zullen we hier toch niet nog even blijven?? Heel even?? Echt niet?? Want eerlijk is eerlijk wat hebben we hier een mooie tijd gehad!! Zou ik mijn leven in Nederland een zeven hebben gegeven, in Australie was het al een 9+ en hier in Broome zekersteweten een 11!!!
Maar goed als we vrijdag niet gaan ben ik bang dat we hier april 2010 nog zitten ;)
En ook al weten we heus wel dat we het naar onze zin zullen hebben onderweg naar en in Perth, het zal toch even slikken worden als we Broome uitrijden... gewoon nog niet aan denken Jits, inderdaad!!!
Gisteren zijn we op een zeilboot wezen zeilen. Oh wat verrassend dat hoor je niet vaak dat mensen zeilen met een zeilboot Jits!
We werden met een bus opgehaald en naar een klein bootje gebracht die ons naar het zeilschip bracht. Natuurlijk nog even dat grapje gemaakt toen we bij de kleine boot waren: Goh Door in de folder zag de boot er toch heel anders uit niet?! Op de boot zelf kon je heerlijk relaxen zie foto's. Het was de bedoeling dat we dolfijnen, walvissen en zeeslangen zouden spotten maar je raad het al wij hebben niets van dat alles gezien. Er was een groot net achter de zeilboot waar je in kon chillen en waar je aan kon hangen. Wij hebben daar een uur ingehangen en net op dat moment was er een dolfijn en een zeeslang te spotten. Ach... we hebben ons evengoed erg vermaakt. Lig je dan op een maandagmiddag, op een zeilboot met een heerlijk koud biertje in je hand. De wind door je haren, de zon op je huid... Hoe zal het in Nederland zijn Door? Koud, winderig, iedereen zit zijn eerste dag na het weekend uit te zitten pff... ja nee dan hebben wij het toch beter voor elkaar! ;)
Wist je dat:
* Ze hier in Australie halve liters redbull verkopen? Australie I'm loving it! ;)
* Er laatst een slang op mijn werk was?? Oma kwam net terug van pauze en zag hem liggen onder de tafel. Het was een babyslang. Ik moest de slang in de gaten houden zij zou een bezem pakken om hem doord te slaan. Ze kon geen bezem vinden en zei het tegen de supervisor. Die belde de snakemen. Ze vertelde hem dat er geen haast bij was aangezien het maar om een baby ging. Nou daar kwam hij hoor met alle toebehoren etc. Hij hem pakken en wat denk je? Was het een plastic slang!!! Oepsie, stonden wij even voor het blok!
* Onze auto goedgekeurd is om mee naar Perth te reizen?? Zag er allemaal goed uit. Bandjes en koelsysteem moeten we een beetje in de gaten houden... Hij scheen met een zaklantaarn nog onder de motorkap zodat ik alles kon bekijken. Geen idee waar ik naar moest kijken... stak mn hoofd er maar gewoon in en zei tegen Door: Sieht gut aus! Wilde de beste man niet voor het hoofd stoten door te zeggen, nee joh hoef ik niet te zien. Je zei toch dat alles goed was?
* Ik voor die oogontsteking 2 keer naar het ziekenhuis ben gegaan? (ze hebben hier geen dokter). Na twee weken waren mijn ogen nog steeds heel klein, rood en jeukerig dus toch weer terug. Bleek de ontsteking al weg te zijn maar door de airco en de zon waren me ogen uitgedroogd, geniaal niet?? Lob had dezelfde tijd een oogontsteking! Grappig! 10 jaar geleden hadden we beiden 2 ontstoken ogen. Moeders moest ons ziek melden van school. Nee mam we zijn niet ziek, maar kijk onze ogen. Hallo?? Zo kunnen we toch niet naar school?? hahaha weet je nog Lob? Geniaal weekje thuis was dat!! Maar goed nu dus weer tegelijkertijd... Toeval?? Ik weiss nicht!
* Dorien een heus concert op de camping gaat geven? Heeft een buurvrouwtje geregeld!
* de hanen familieBBQ niet door is gegaan dit jaar? Met als reden te weinig animo. Volgens ons is de echte reden gewoon het feit dat wij er niet bij kunnen zijn dit jaar ;)
Foto's staan op: jessieaustralie.mijnalbums.nl en doriendehaan.mijnalbums.nl en check ook doriendehaan.waarbenjij.nu.
Iedereen de groetjes!!
Xoxo Jess
Wist je dat:
Iedereen de groetjes!!
Xoxo Jess
08 September 2009 - 06:45
Dorien De Haan:
Wij hebben het hier idd niet verkeerd Jits.. Al denk ik wel dat het de hoogste tijd is voor een koude goudgele rakker.. Het is al bijna 3 uur!! Kusje -
08 September 2009 - 13:39
Naat:
Meiden wat hebben jullie het toch slecht daar, p.s. Rick heeft net een koffer gewonnen met een kraslot die bij de kauwgom zat... zal het toeval zijn haha
Groetjes van Ons -
08 September 2009 - 14:37
Rick:
Hier zijn jullie al geweest zeker?
SYDNEY - Australië gaat toeristen mogelijk verbieden nog langer de beroemde rots Uluru in het midden van het land te beklimmen. Reden: toeristen die ongegeneerd op de voor Aboriginals heilige grond zitten te poepen.
© ANP''Als mensen naar de top klimmen zijn er geen toiletfaciliteiten'', wordt touroperator Andrew Simpson dinsdag door lokale media geciteerd. ''De meesten hebben een toiletrol bij zich. Ze zitten te poepen op heilige grond.''
De beheerder van het natuurpark heeft nu geopperd om de rots desnoods te sluiten voor toeristen, een plan dat wordt ondersteund door de Australische minister van Milieu Peter Garrett.
08 September 2009 - 20:16
Maud:
Mooi verteld weer Tits! Geniaal allemaal. Wat een leven hebben jullie zeg. Maar goed, over 95 nachtjes ga ik ook lekker 3 weken meegenieten! Kan niet wachtenn!! Geniaal berichie trouwes van Rick ;) Dat moeten jullie wel weer zijn geweest. XX -
09 September 2009 - 09:31
Chant:
Jits goed nieuws, ik Nederland heb je nu ook halve liters Red Bull....dus dat is geen reden om langer te blijven! Het was weer een goed verhaal Jits, ik heb gelachen! Veel plezier en tot snel!!! kuss -
10 September 2009 - 12:22
Irene:
Ik zeg doen! -
10 September 2009 - 19:59
Cato:
Is dat tante Irene hier boven me? Ik hoop het niet. Jezus, weer erg gelachen om je verhaal Jits! Geniaal haha! Maar puf nu maar weer es Door met dat karretje, over 93 nachtjes moeten jullie op dat mooie eiland naast Australië zitten! Tot dan!!
XOXO -
16 September 2009 - 17:07
Yf:
Ja het weer is hier natuurlijk lekker nederlands! De ene dag een trui, jas, wanten, sjawl en oorwarmers op en de dag daarna is een t-shirt al te warm!
Geniaal dat geniale verhaal! Groetjes aan uw nicht! adieu