Sydney
Door: Jitse
Blijf op de hoogte en volg Jitse
04 Maart 2010 | Australië, Sydney
Hallo allemaal,
Hoe gaat het met jullie? Hoorde dat het bij jullie regent, regent en nog eens regent?
Iedereen weer bedankt voor de leuke en lieve reacties, mailtjes en smsjes! Vergeet niet; 'Na regen komt..zonneschijn!' We zullen wat zonnestraaltjes jullie kant op sturen.
Hier in het land down under gaat alles nog steeds goed!
We zitten inmiddels alweer 2 weken in Saratoga (een uur noord van Sydney) bij Harley en zijn ouders; Joe en Chris. (familie Dorien).
Maar ik dacht dat jullie gingen werken in de beurt van Melbourne Jits? Ja inderdaad, dat dachten wij ook. De eerste keer stelde de farmer het uit van zaterdag naar woensdag de week erop (zie vorig verhaal). Vonden wij dat toen niet zo heel erg aangezien er die zaterdag een festival in St kilda (suburb van Melbourne, waar wij op dat moment verbleven) was. Maar die dinsdag belde de farmer op dat het uitgesteld zou worden naar zaterdag! Jeh right! Daar geloofden we niet zo veel van dus toen maar besloten Melbourne te verlaten. We hadden immers alles gezien wat we wilden zien daar en om daar nou alleen te blijven omdat er 2 super leuke jongens achter de receptie van ons hostel werkten, inderdaad dat ging ook ons te fur! ;)
Die dag doorgereden tot Chiltern.
Daarvoor natuurlijk nog even een stop gemaakt bij de dog on the tuckerbox!
De volgende dag doorgereden naar Saratoga. En dat is nu alweer twee weken geleden. De eerste dagen druk in de weer geweest met allemaal dingen regelen: belastingterruggaaf, carcheck, auto verzekering verlengen (zodat we de auto straks sneller kunnen verkopen) etc etc. Dorien haar familie heeft ons hier erg bij geholpen, echt super lief!
De eerste paar dagen waren we alleen met Joe & Chris. Harley was nog op vakantie met zijn vriendin in Amerika. Chris zou hem een paar dagen later ophalen van het vliegveld van Sydney, en wij mochten mee. Omdat hij al vroeg in de ochtend landde, zijn we de dag ervoor al naar Sydney vertrokken. Wij verbleven die nacht in een hostel. Chris sliep bij haar dochter die in Sydney woont. Die dag Sydney verkend; operahouse, harbour bridge, wildlifepark, aquarium en nog een tal van andere bezienswaardigheden bekeken.
De volgende dag weer terug gegaan naar Saratoga.
Ze hebben een heel groot huis met zwembad. We hebben hier dus, naast alle regeldingen, ook heerlijk gechilled! ;) We zijn 2 maal meegeweest met Tony (vriend van de familie) op zijn boot om de bay's rond Sydney te verkennen. De laatste keer had hij zijn donut (band die achter de boot hangt, waar je in kan zitten of op kan liggen) meegenomen. Echt GENIAAL!! Aardig wat doodsklappers gemaakt, maar goed dat voel je pas de dag later ;)
Verder neemt Chris ons vaak mee op sleeptouw; bioscoop bezoek, wandelen op de vele stranden, winkelen etc etc.
Gisteren heeft ze ons samen met haar vriendin Sue meegenomen naar de wijngaarden hier 1,5 uur rijden vandaan. Daar heerlijk wijn geproefd, kaas geproefd (mmm ;) ) bij verschillende wijngaarden. Was echt super gezellig en lekker!
Vandaag hebben we eindelijk de papieren van de autoverzekering binnen gekregen, die we nodig hebben om de auto te kunnen verkopen. Dus nu kunnen we weer verder reizen..
Reizen? Niet meer werken? Nee, we hebben hier nog naar seizoenswerk gezocht maar hier is het fruitplukseizoen al over. En voor gewone baantjes nemen ze je niet snel aan als ze weten dat je maar voor een paar weken wilt werken. Ik moet eigenlijk nog 3 weken werken om een tweede visum te kunnen aanvragen dus dat wordt een beetje liegen als ik dat wil doen.
Harley en Joe zijn vannacht vertrokken om voor een paar dagen te gaan jagen. Wij blijven hier nog tot maandag aangezien zij zondag terug komen en we Chris ook niet helemaal alleen willen laten. Nee het is heerlijk vertoeven hier dus dat is geen probleem. We worden echt super verwend hier!
We proberen zoveel mogelijk te helpen met van alles en nog wat om toch een beetje van ons schuldgevoel af te komen. Zo hebben we laatst hutspot met gehaktbal gekookt haha. We hadden een paar dagen daarvoor lasagne gemaakt maar Joe was toch een beetje teleurgesteld dat we niets Nederlands hadden gekookt.
Wat voor NL eten kan je koken in een ander land?? Inderdaad hutspot was een van de weinige opties.
Volgende week maandag vertrekken we dus om de rest van de oostkust te doen: Byron bay, White Sundays island, surfers paradise (waarschijnlijk ook ons paradijs ;) ) etc. Hopelijk verkopen we onderweg ergens onze auto. Daarna terug naar Sydney en heel mischien nog even naar Melbourne…
WJD’jes:
* Wist je dat ik toen we bij die appelfarm werkten ik een aardige doodsklpper heb gemaakt? We moesten op de trekker naar de appelbomen. Een van ons reed de tractor en de andere 2 moesten in een van de kubkisten gaan zitten die achter de tractor zaten. Door reed en ik dacht dat we er al waren en stond op. Maar we waren er nog niet dus Door reed nog even verder. Inderdaad ik flikkerde achterover in de volgende kubkist. Ach ja, sommige dingen veranderen nooit ;)
* Wist je dat ik na 10 maanden een klein dipje had en ik er serieus overnagedacht heb om terug naar huis te gaan? Ja ken het me nu niet meer voorstellen eigenlijk, ach ja….
* Wist je dat Dorien op de weg naar Saratoga over een dode kangoeroe heen heeft gereden? Maar dat was jouw ding toch Jits? Blijkbaar heb ik concurrentie gekregen. ;) En ja hoor, ook deze keer hoorde we de botten onder de auto kraken uhhhwl.
* Wist je dat we tijdens de eerste boottocht met Tony met de boot naar de kroeg zijn geweest? De kroeg was aan het water en er was dan ook plek om je boot aan te meren! Geniaal!!!
* Wist je dat het hier 1 maart de koudste dag sinds oktober was? Brrr ;)
We laten snel weer iets van ons horen!!!
Take care allemaal!
Foto’s staan op facebook (tevens de filmpjes van met de donut achter de boot). Zal binnenkort jessieaustralie.mijnalbums.nl ook even upgraden!
Dikke kus Jits
Hier in het land down under gaat alles nog steeds goed!
Die dag doorgereden tot Chiltern.
Daarvoor natuurlijk nog even een stop gemaakt bij de dog on the tuckerbox!
De volgende dag weer terug gegaan naar Saratoga.
WJD’jes:
* Wist je dat het hier 1 maart de koudste dag sinds oktober was? Brrr ;)
We laten snel weer iets van ons horen!!!
Take care allemaal!
Dikke kus Jits
04 Maart 2010 - 05:56
Serah & Lobke:
wat jammer nou dat je niet eerder terug komt...
Geniet nog maar lekker die laatste weken en tot snel! XXX -
04 Maart 2010 - 09:15
Yf:
Ik had toch minstens verwacht dat u voor de GD wel eerder terug zou komen;)
Veel plezier nog daar! -
04 Maart 2010 - 12:53
Cato:
Mooi verhaal weer Jits!! Goed dat je niet eerder terug gekomen bent hoor, had je spijt van gekregen! Maar was wel weer gezellie geweest hihi.
Heel veel plezier nog jullie laatste weekjes!!
Tot snel!!
XOXO -
04 Maart 2010 - 17:36
Chant:
Hee Jits!!! Leuk verhaal weer:) We hebben redelijk goed weer de laatste dagen hoor..maar ik hoor dat het morgen weer gaat sneeuwen.. (Boring) Jullie komen gelukkig bijna weer terug!!! Tot snel!! kus -
07 Maart 2010 - 11:08
Shar:
Hey tjits, geniale weetjes weer!!en laat dat tweede visum lekker zitte joh...nog paar weekjes en je kan hier weer helemaal lam gaan met ons!! vergeet niet je oranje korte rokje mee te nemen uit Aussie he..die heb je vast wel gekocht:)
Have fun xje -
07 Maart 2010 - 18:49
10:
Hee Jessy, goed dat je gebleven bent hè, ff relaxen, bij komen want hier is het snertweer, niks an je zou meteen heimwee hebben, en je zou je afvragen of het met de rest van je zelf ook goed gaat.
Wat hebben de jagers gevangen en gingen ze weer op hun sokken?
Wij zijn daar zeer benieuwd naar, dat Cees mee was hadden ze nl. NIKS !! Geniet lekker blijf heel, zorg goed voor elkaar groeten. 10 -
16 Maart 2010 - 09:12
Maudje:
Ooohhh nog een paar weekies Tits!! PAARTYYYYYY!!!