En we gaan nog niet naar huis... nog lange niet!! - Reisverslag uit Broome, Australië van Jitse Haan - WaarBenJij.nu En we gaan nog niet naar huis... nog lange niet!! - Reisverslag uit Broome, Australië van Jitse Haan - WaarBenJij.nu

En we gaan nog niet naar huis... nog lange niet!!

Door: Jitse

Blijf op de hoogte en volg Jitse

18 Augustus 2009 | Australië, Broome

Well hello everybody,

Hoe gaat het met jullie? Allemaal een lekkere vakantie gehad?

Ik hoop dat jullie nog een weekje vakantie over hebben, want ik denk zomaar dat dit wel eens een lang verhaaltje kan worden... (ach ja we zijn niet anders van je gewend Jits ;)) Een samenvatting van dit verhaal is te lezen op www.jitsehaarverhaleninhetkort.au ;)

Met ons gaat alles goehoed hoor!! Veel aan het werk. Ik begin nu steeds om 6.00 uur 's ochtend en werk dan tot 4.00 PM. 5.00 uur 's ochtends uit bed, bloody hell kan ik je vertellen hihi. Laatste twee weken geen dag vrij gehad, dus ja wat doe je dan? Inderdaad dan neem je even een dagje vrij ;) Slecht Jits! Is hier heel normaal, dus nee niet echt een schuldgevoel!
Paar weken geleden rondleiding over het resort gehad. Echt super mooie kamers. Als ik ooit nog eens ga trouwen... (ik hoor jullie denken: Jits, blijf reeel!, maar ja ik denk dan er is maar één gek voor nodig ;) ) Het resort heeft een paar weken weken geleden een prijs gewonnen. Het is het beste resort van Australie, en dan is niet alleen omdat ik er werk ;) www.cablebeachclub.com

Wat zal je dan rijk worden Jits, met al dat gewerk, hoor ik jullie denken. Nou dat valt wel mee. Mij vader zou zeggen, ik breng het *GVD* met emmertjes naar binnen en jullie geven het *GVD* met kruiwagens uit ;) (of was het nou vrachtwagens pa? Whatever!)

En soms heb je van die dingen die je overkomen.... en als het je dan overkomt denk je NEE, NEE, zeg dat dit niet echt gebeurd!! Please kan iemand de tijd 5 sec terug zetten. PLEASE??? Kennen jullie dit gevoel?
Ik had dit gevoel een paar weken geleden toen ik de auto in zijn achteruit zette en van onze campingplaats af wilde rijden. Ik doe dit bijna elke dag en dat gaat altijd prima, ofwel dat GING altijd prima. Ik reed achteruit en hoorde BOEM!!! Had ik een andere auto geraakt! Ik werd helemaal gek, NEE zeg dat dit niet echt gebeurd, alsjeblieft? Snel uit de auto gestapt en schade bekeken. Die viel gelukkig wel mee. Ik bedoel de auto was niet in tweeen ofzo, er zat alleen een kras op. Waarom zet die sukkel zijn auto ook daar neer?? vroeg ik wanhopig aan Frans (Jeremy uit Frankrijk, orginele naam hebben Door en ik hem gegeven niet?) die zijn lach daarop niet kon inhouden. Daarna was het Frans zijn schuld, hij had toch ook even beter uit zijn raam kunnen kijken. Ik bedoel mijn fout was het zeker niet! Ik zie jullie al denken Jits het verbaasd me niks dat jij een ongelukje heb gehad en jullie zien me achteruit rijden met mijn Ipod in mijn hand, terwijl ik mijn haar in een staart doe, een sms typ en mijn gordel om doe. Nee dat was niet het geval. Frans zat naast me en een ongeluk is natuurlijk niet de manier om indruk om iemand te maken dus eigenlijk reed ik heel voorzichtig. Het was gewoon een stom ongelukje wat je wel eens overkomt... juist als je het niet verwacht. Frans vroeg spottend, toen ik zei dat hij ook wel wat beter had kunnen kijken, of ik wist waar die spiegel voor was, wijzend naar de achteruitkijkspiegel! Duhh!! Tuurlijk weet ik dat! In die spiegel moet je altijd even je haar checken voordat je weggaat, kijken of er niet meer dan anders tussen je tanden zit etc. ;) Ik bedoel het zou toch heel lullig zijn als je bij het stoplicht naast een leuke jongen staat, je lacht en de helft van je ontbijt zit nog tussen je tanden. Toen ik dat antwoorde fronste hij met zijn wenkbrauwen en gaf een diepe zucht :D
Maar goed de eigenaar van de auto was er niet, en iedereen raadde me aan het zo te laten. Hij zou het toch niet merken. Maar goed een oud chinees spreekwoord luid: eerlijkheid duurt het langst dus 's middags terug gegaan en het gezegt. Hij reageerde een beetje agressief. Waarom ik tegen zijn auto was aangereden vroeg hij! Waarom? Nou beste meneer ik verveelde me en toen dacht ik... laat ik eens lekker een auto rammen! Had al weer spijt dat ik mijn goede gedrag had getoond..
Later was hij terug gekomen om zijn excuses te maken hoe hij in eerste instantie reageerde en dat hij het super goed van me vond dat ik zo eerlijk was geweest. Maar goed om een lang verhaal kort te maken, paar dagen voor Jan met de korte achternaam gewerkt. ZUUR!!

En we hebben een nieuw bed!! Nieuw bed?? Wat was er mis met jullie oude bed? Nou dat was een beetje gammel. Had alleen een plank links en rechts van het bed en niet in het midden. Door en ik dreigde er bijna doorheen te zakken en Walter (ontmoet in Darwin en is nu ook hier in Broome)heeft daarom als versteviging een plank in het midden gemonteerd. Nou kunnen de prinsesjes petronella's weer lekker slapen. :D

Het is hier nog steeds elke dag super mooi weer, minimaal 30 graden en dan te bedenken dat het hier nu winter is! Ik zou willen dat we zulke winters in Nederland hadden..

Maar wat is jullie verdere plan Jits? Nou we hebben besloten hier half september weg te gaan. 6 september is onze laatste werkdag, dus Noor, jouw verjaardag zullen we hier groots vieren! :D Daarna zullen we hier nog een paar dagen genieten van het strand, uitgaan en de bezienswaardigheden. (we moeten tenslotte nog steeds op een kameel rijden, en we willen nog op cruise met een zeilboot maken om dolfijnen, walvissen en ik weet niet wat nog meer in het wild te spotten)
En daarna gaan we richting Perth! Allebei hebben we er alweer superveel zin in om verder te reizen. Uren, uren alleen op de weg... Muziek op zijn hardst, zo hard mogelijk meebleren. Om je heen al die mooie natuur! Ja dan voel je je echt even als Free Willy ;)

Ter afsluiting nog even wat WJD:
* Wist je dat ik écht een kneusje ben ik Australie. Ik heb echt altijd wel wat! Dan is het een keelontsteking, tel kwijt, auto ongeluk, dan zit ik weer onder de muggenbulden, dan heb ik weer een blaar die ontstoken is en nu heb ik 2 onstoken ogen. Het begon met een beetje rood onder me ogen, dacht, nou dat is vanzelf gekomen dus dat zal ook wel weer vanzelf weggaan. Maar het werd met de dag erger dus toch maar besloten even langs de apotheek te gaan. Die vroeg hoe ik eraan kwam. Goeie vraag! Maar een nog betere vraag: hoe kom ik er vanaf? Kreeg druppeltjes mee, meteen ook in mijn goede oog gedruppeld want ja als je per ongeluk in je goede oog wrijft nadat je in het ontstoken oog hebt gewreven gaan ze allebei ontsteken. Die wijsheid had ik al. Desalniettemin konden deze voorzorgsmaatregelen niet voorkomen dat ik nu met 2 onstoken ogen rondloop. Sieht nicht gut aus!!
* Wist je trouwens dat ze in Australie verkeersborden bij de afslag zelf neerzetten. Dus niet zoals in Nederland, meters er voor, en dat een aantal keer herhaald. Nee gewoon bij de afslag. In het begin scheurde we dan ook overal langs. Hoe heette het ook alweer Door? Ohja, nou ja dan hadden we daar rechts gemoeten..
* Wist je trouwens dat we erover nadenken om misschien seizoenswerk te gaan doen zodat we mogelijk een 2de visum kunnen aanvragen? Niet in paniek raken nu allemaal. Het is niet zo dat we het besloten hebben, het is meer dat we erover nadenken...
* Wist je dat we vorige week 2 walvissen in het wild hebben gezien! Wauw!!

Nou dit was het wel weer even voor nu!
Iedereen de groetjes! Dikke kus Jess

• 18 Augustus 2009 - 08:32

Maud:

Mooi verteld weer Jits! Geniaal. Wat ben je ook een horkje he :) Nou zet hem nog even op daar de laatste maand! Gaaf hoor, dat jullie dan eindelijk weer verder gaan! ;) Ik spreek je, en tot over 116 nachtjes!!
    Kus

• 18 Augustus 2009 - 08:41

Jaan:

Heerlijk verhaal weer Jits! Lekker kneuzie!
    Jammer he dat je droom geen werkelijkheid was hé dan zat ik nu ook lekker daar! Vandaag al over 3 maandjes hoor!
    Wat een feest wordt dat!
    Tot snel chicks XXX

• 20 Augustus 2009 - 11:18

Chant:

Zoo Jits, geniaal verhaal maar weer eens! Goed smsje net ook haha!;)! Jullie zijn echt goed bezig! Maar jullie gaan niet langer blijven hoor!!! Jullie zussies en nichtjes komen al bijnaaaaaa!!! Kusss! Have fun!

• 22 Augustus 2009 - 18:32

10:

Hoi Jessy, weer een mooi verhaal, we zijn nu ook niet anders gewend. Handig dat er zo veel gebeurt, anders zou het saai worden.
    Probeer toch een beetje heel te blijven hè, ook praktisch voor je maat.
    Have fun zorg voor elkaar groetjes 10.

• 24 Augustus 2009 - 18:37

Ca:

Hahaha! Jezus, wat heb ik weer gelachen Jits! Mooie verhalen! Dat 2e visum kunnen jullie écht vergeten hoor! Dus laat dat seizoenswerk zitten meid. Alweer bijna lekker verder reizen, wat heerlijk!! Ik kan het me goed voorstellen, aangezien de Djetta inmiddels ook elk hoekje van Egmond en zelfs Limmen heeft gezien ;) We mailen en bellen snel weer pik! Groetjes aan Doortje!

Nog 100 nachtjes, WHOEHOE!

XOXO

• 26 Augustus 2009 - 07:06

Fenny Brinkman:

Ik krijg onmiddelijk, na het lezen van je reisverslagen ( zoleuk) hang naar het verleden!!!! Zou het de leeftijd zijn? Meiden geniet! Dikke kus, Fenny.

• 27 Augustus 2009 - 17:50

Thijs En Nancebert:

Hey jits!Mooi verhaal heb je er weer van gemaakt!!je kunt er wel een boek van maken!!haha...maar wat sneu voor je dat je zoveel tegen zit!arme stumperd ben je:) we gaan je foto's effe bekijken. x

• 07 September 2009 - 09:15

Shar:

Hey Tjis, wat een geniale verhalen weer, lig weer helemaal vlak, maar ik heb even geinformeert en dat seizoenswerk schijnt niks te zijn, en je wordt heel heel vaak genaait met zo een tweede visum, dus laat dat erover nadenken ook maar gewoon zitten en we zien jullie gewoon op de afgesproken datum terug!!Geniet er van de heerlijke winterse dagen, wij gaan hier allemaal weer hard bikkelen op school en werk..blehh...Drink nog is een biertje op ons en de groetjes aan Dora