BACK....... in BROOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Broome, Australië van Jitse Haan - WaarBenJij.nu BACK....... in BROOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Broome, Australië van Jitse Haan - WaarBenJij.nu

BACK....... in BROOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Door: Jitse

Blijf op de hoogte en volg Jitse

18 September 2009 | Australië, Broome

Back in Broome!!!!

G’day luitjes,

Hoe gaat het met jullie? Allemaal weer ontzettend bedankt voor de leuke reacties, mailtjes en smsjes!!! Super tof!!

Back in Broome?? Ik dacht dat je vorige keer vertelde dat jullie Broome zouden verlaten?? Inderdaad het plan was, vrijdag 18 september, Broome te verlaten, toen werd het zaterdag en tenslotte werd het maandag (inderdaad met Limmen deunen)! Dit is het tot het einde gebleven! Ja klopt vonden we zelf ook wel knap van onszelf ;) De laatste dag in Broome nog even heerlijk genoten van al het moois dat Broome te bieden heeft ;) ’s Avonds waren er bandjes aan het optreden op het strand naast onze camping, met aansluitend een vet mooie vuurwerkshow. Supertof natuurlijk, maar Door en ik voelden ons ook wel een beetje opgelaten dat ze dat allemaal voor ons afscheid georganiseerd hadden ;). Daarna de laatste paar biertjes in onze stamkroeg “Divers” gedronken.

De volgende ochtend (maandag dus) nog ontbeten met iedereen bij de general store (waar Door werkte) om vervolgens op pad naar Perth te gaan....
We hadden er goed vertrouwen in binnen 10 dagen Perth te bereiken...... maar dat vertrouwen heeft helaas maar enkele uren mogen duren..

We zijn nu inderdaad TERUG in BROOME!! Hier het verhaal....

Radio op 10, meezingend, gekke zonnebril op. Zo verlieten wij die morgen Broome. Hoe verder weg van Broome hoe meliger we werden. Toeteren naar de koeien die we onderweg tegenkwamen (je moet wat als je in the middle of nowhere rijdt) gas minderen.. “ Good day cows! How ya going today? What’s up ?” Tot zo ver geen wolkje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk. Heet was het wel, ik denk dat het die dag 40 graden was..

En toen moesten we 13 km offroad rijden om bij het tankstation te kunnen komen. We hebben wel eens vaker offroad gereden met de bus maar deze offroad sloeg alles. Niet echt een heerlijk schoftig weggetje kan ik je vertellen. Of je reed op keien of je reed op super zacht zand. Gratis slipcursus zeg maar, helaas dan wel zonder instructeur. Gelukkig heb ik eens op tv gezien (en dat gelukkig ergens opgeslagen) dat als je in een slip komt je vooral niet moet remmen maar de auto uit moet laten rijden. We hadden de hele weg voor ons zelf dus meesturen en tegensturen was geen enkel probleem. Behalve dan dat het doodeng was :D. Uiteindelijk het tankstation bereikt. Moet ik er wel bij vertellen dat deze zich in een aboriginal communitie bevond. Inderdaad tanken en wegwezen hier!!!
Ik hoef jullie denk niet te vertellen hoe opgelucht we waren toen we uiteindelijk na 13 km weer op de verharde weg kwamen pfff we hebben het overleefd.

Wat was het heet. Pffff ik zal jullie de details besparen maar we zweetten ons te pletter. Maar goed dat mocht de pret niet drukken.
Tot het moment dat ik een vreemde lucht rook. “ Ruik jij dat ook Door?” Ik vroeg me af waar die rookgeur vandaan kwam, maar toen ik uit het raam naar de onderkant van de auto keek werd me dat al snel duidelijk. Er kwam rook onder de auto vandaan!
Als een bloedgang de auto aan de gang gezet! F*CK! Rook! Oh SH*T!! Snel de motorkap opengemaakt (die zit onder de passagierstoel) nog meer rook!!! Oh nee!!!

Daar sta je dan.. met je goeie gedrag..in de middle of nowhere...
De eerste de beste auto aangehouden. Meneer in de auto wilden ons wel helpen. “ Jullie auto is door het warme weer oververhit, laat hem een half uurtje afkoelen en probeer het dan opnieuw”. Oh relaxed, het valt dus wel mee pff, even een half uurtje chillen is niet eens zo verkeerd. Half uurtje gechilled en toen opnieuw de weg opgegaan. Dit ging denk ik 2 km goed en toen kwam er alweer rook onder de motorkap vandaan...
“ Nog maar even een half uurtje chillen dan Door?” Half uurtje gechilled en toen wilden we weer verder rijden. Dit keer starte de motor ook niet meer!! G*dv*rd*mm* ik vind eigenlijk dat dit grapje nu wel lang genoeg geduurd heeft! (was inmiddels al een uur of 4) Ik de auto aanduwen, Door gas geven en ja hoor we kregen hem weer aan de praat!! Snel terug gerend voor mijn slippers die er nog stonden, in de auto gesprongen! Joehoe we did it! Temperatuurmeter was ook nieteens zo hoog dit keer! Ja hoor we kregen er weer zin in! “Nog verzoekjes Dora?” zei ik heel mans! Hahaha we wisten wel dat Hendrikje ons niet in de steek zou laten.. nog voordat we dat gezegd hadden viel alles uit en lieten we hem maar langszaam uitrijden aan de kant van de weg. Inderdaad die lach van ons die een aantal minuten daarvoor nog van oor tot oor reikten was nu ver te zoeken.

De eerstvolgende auto aangehouden. Bleken twee auto’s te zijn. Een ouder stel en een broer die samen reisden. De mannen namen een kijk onder de motorkap en kwamen al snel tot de conclusie dat we flink in de penarie zaten. Op dat moment was het al tegen vijven en het zou niet lang meer duren voor het donker werd. Broome was 300 km van ons verwijderd, net als Port Hedland (het eerste dorpje wat we zouden aandoen op weg naar Perth). Aangezien Port Hedland niets is en niets heeft kwamen zei al snel tot de conclusie dat er niet anders op zat dan terug te gaan naar Broome. Zij gingen ook die kant op en wilden ons wel slepen. Inderdaad zij hebben ons 300 km gesleept! Dat geloof je toch niet?! Onze reddende engels!! Toen wij het woord Broome hoorden zaten wij bij wijze van spreken al in de auto. Wat Broome? Broome? Terug naar Broome? Let’s go, waar wachten we nog op? ;) En ook hier zeiden we weer: HET HAD ZO MOETEN ZIJN!! Die dag niet zo heel veel meer gereden. Gekampeerd op een parkeerterrein om dinsdag ochtend weer voet op Broome’s bodem te zetten! Iedereen natuurlijk even verrasd met het feit dat we weer terug waren etc. Lachen, gieren, brullen, dikke pret?

Hoe het met onze auto gaat? “Kuch” niet zo heel best! Heel slecht eigenlijk. We hebben de motor overhit. Jep, dat gaat ons een aardige kluit met geld kosten. Graag geen tips hoe we dit in het vervolg kunnen voorkomen, dat hebben we deze week al genoeg gehoord. :D

Meteen maar begonnen met solliciteren aangezien we niet wisten hoe lang het maken van de bus zou duren en hoeveel geld ons dat zou kosten. En elk nadeel heeft zijn voordeel! We hebben nu een superbaan! In de keuken bij onze favo kroeg! Normaal gesproken werkten daar alleen jongens maar aangezien er nu een nieuwe chefkok is waren wij van harte welkom. Of ik ervaring had in de keuken. Ja superveel! Toch? Juud en Juul werken nu dus samen in de keuken met al die gasten, dolle pret dus. En elke avond een gratis heinekenbiertje na het werk, oja en je mag alles eten wat je wilt, als je het maar zelf klaar maakt. Geen verkeerde job dus!

De auto is waarschijnlijk maandag of dinsdag gefikst. Blijven hier denk nog wel een paar weekjes werken tot we ons reis naar Perth zullen vervolgen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Foto’s staan in jessieaustralie.mijnalbums.nl > Broome. Even naar beneden scrollen voor de nieuwste foto’s!

WJD’tjes
• Wist je dat ik dit verhaal gisteren ook al getypt heb? En toen ik bijna klaar was, pats boem, verhaal weg! Niet meer terug te krijgen natuurlijk. Inderdaad heel naar!
• Wist je dat Dorien a.s. zondag een benefietconcert gaat geven op de camping? Buurvrouwtje op de camping heeft dat geregeld en ook overal posters opgehangen.
• Wist je dat je hele lelijke voeten krijgt van hele dagen op slippers en blote voeten lopen? En dat je ze eigenlijk ook niet meer zo goed schoonkrijgt?
• Wist je dat we al bij die berg geweest waren Rick? Wist je ook dat wij niet op de Uluru gepoept hebben? Je moet hem dan namelijk eerst beklimmen. Pff wordt al moe bij de gedachte ;)
• Wist je dat mijn Nederlandse telefoon er nu helemaal mee opgehouden is, dus meiden het heeft geen nut meer om naar mijn NL nummer te sms-en. Nederlandse kaartje kan namelijk niet in mijn Australische telefoon!

Dikke kus Jits

• 18 September 2009 - 07:57

Maud:

Jezus jullie beleven toch ook wat hoor. maar dit had inderdaad zo moeten zijn!! Echt geniaal, vet relaxed jobbie!! XX

• 18 September 2009 - 12:03

Ma:

Haha GENIAAL meiden! Het had idd zo moeten zijn ;-) Chill hoor jullie baantje! Nou have fun! Xx!

• 18 September 2009 - 12:11

Luc:

Hola Chicas!

Mooie avonturen hoor! Tja het is natuurlijk geen pajero he ;-) wel een goede smoes om weer terug te kunnen naar Broome... Volgens mij hebben jullie het goed naar je zin daaro.

tipje; check af en toe de koelvloeistof als de auto weer gemaakt is.

Njoy

X

• 19 September 2009 - 17:28

10:

hoi Jits, voor jullie vertrek had ik het al over koelvloeistof, banden op spanning, enz enz. Had je `t niet gelezen?? OF is het gewoon een niet te voorkomen probleem??
    Dit meer voor mij zelf als wij over 2 mnd toeren. Goed dat jullie een ``gek`` vonden die je dat stukkie ff wilde slepen!! Echt vette mazzel! Maar goed jullie zijn weer in Broome dus; werk lekker have fun groeten aan je maat, doeg.

• 22 September 2009 - 12:00

Cato:

Haha weer geniaal stukkie Jits! Wat een avonturen beleven jullie zeg. Maar weer lekker terug in Broome, geen enkel probleem voor jullie denk ik zomaar. Heel veel plezier nog de laatste weekjes daar en doe de groetjes aan de andere tante!! Spreek jullie snel!XOXO

• 22 September 2009 - 12:17

Jaan:

Hé Jitsie!
    Wat een mooi verhaal weer hoor. Wat een leven! Geniet er lekker van, voor je het weet ben je zwanger ;-)
    x Jaan

• 09 Oktober 2009 - 01:22

Nance:

Hey jits!! Wat geweldig om dit verhaal te lezen...ook nog wel eens een saai dagje???haha...zo te horen niet gelukkig!!ben jaloers hoor, maar zal niet de enige zijn! Mooie foto's ook! en poepie bruin door die vreselijke irritante zon;) nou genietse verder...kus