Na regen komt zonneschijn!! - Reisverslag uit Broome, Australië van Jitse Haan - WaarBenJij.nu Na regen komt zonneschijn!! - Reisverslag uit Broome, Australië van Jitse Haan - WaarBenJij.nu

Na regen komt zonneschijn!!

Door: Jitse

Blijf op de hoogte en volg Jitse

06 Juli 2009 | Australië, Broome

Dag allemaal,

Hoe is het met jullie? Kermis weer overleefd? Ik heb nog weinig kermisverslagen in mijn inbox maar ik neem aan dat jullie, wanneer jullie je roes hebben uitgeslapen deze direct naar mij mailen? Zie je wel had ik het toch goed ;)

We zitten nu bijna een week in Broome en het bevalt hier super goed!! Wit strand, blauwe zee met super hoge golven!! En natuurlijk de zon die heerlijk op ons schijnt.

De eerste dag dat we in Broome waren, ben ik op mysterieuse wijze mijn mobiel kwijt geraakt. Toen ik het opmerkte ben ik hem meteen gaan bellen maar toen stond hij uit. (Terwijl de batterij nog vol was). Gejat? Misschien... maar ja het is één van de goedkoopste telefoons die je kunt vinden dus dat lijkt me stug. De eerste paar dagen er alles aan gedaan om hem terug te vinden, zonder resultaat helaas dus gisteren een nieuwe aangeschaft. De tweede binnen een maand, ik hoop dat het hier bij blijft?! Mijn nieuwe nummer is: 0450471798

Afgelopen woensdag in Coror (Cor, ontmoet in Darwin) ook in Broome aangekomen en die heeft een paar dagen bij ons gekampeerd in ons tentje. Was super gezelli!

Afgelopen week druk op zoek gegaan naar een baantje hier, maar net als in Darwin geld hier dat de baantjes (helaas) niet voor het oprapen liggen. Dorien en ik hadden afgelopen week beiden een trail bij een restaurantje/shop/internetcafe en Door mocht de volgende dag terugkomen, ik helaas niet! Ik sta daar wel boven aan de lijst als er weer wat vrij komt maar ja ik weet niet hoe lang het duurt. En ik ga natuurlijk niet wachten tot ik een ons weeg (Nee dat zou ik ook niet doen als ik jouw was Jits, kan misschien wel ff duren! Nou en bedankt he ;) )
Dus alweer verder wezen solliciteren, gisteren bij een Ierse pub. En aangezien ze toch geen blik op je CV werpen, heb ik Wout zijn sollicitatietips toegepast; kort rokje, laag shirtje! En inderdaad de manager was een vies oud mannetje die inderdaad naar andere kwaliteiten keek dan die op je CV vermeld stonden ;)

En vandaag bij een groot resort bij ons aan de overkant gesolliciteerd. Daar hadden ze ook niet veel. Ze hadden alleen een plek bij de uniformen. Ben daar even wezen kijken, zou dan hoofd uniform worden wat inhoud dat ik iedereen een geschikt uniform moet aanpassen. Heb even om me heen gekeken maar dat is volgens mij niet eens zo een heel verkeerde baan. Laat die heerlijke mannen maar komen, dan zal ik eens even kijken of ik een mooi uniform voor ze heb ;). In de tussentijd zou je dan een beetje moeten strijken enzo. Ze vroegen of ik goed kon strijken.. JA HEEL GOED heb ik geantwoord. In werkelijkheid strijk ik altijd veel te gehaast met als gevolg dat ik er meer vouwen instrijk dan uit. Maar goed als ik een beetje piano piano strijk moet het heus wel goedkomen. Oja en of ik kon naaien. (op een naaimachine viespeuken!!) Uhh zelfde verhaal, ik denk dat ik het wel kan. Meestal gaat het de eerste paar sec. wel goed en dan denk ik, het kan wel wat sneller met als gevolg dat ik veel te hard op het pedaal trap....ja en dan is mijn naaiwerkje verpest :D Het jobbie betaald wel goed en daar is het mij om te doen. Ze bellen me vanmiddag terug, hoop dat ik daar kan werken.....

Genoeg regen dus even voor Jitse; ziek, mobiel weg.....kom nou maar op met die zon!! :D

Van de week toen Door haar trail had met Cor naar het strand geweest. Je hebt ook een stuk waar je met een 4WD het strand op kunt. Volgens Coror zou onze bus dat ook wel kunnen, zo niet dan zou hij mij er persoonlijk uitduwen. Oke dan..! En ja hoor het ging prima met de van op het strand, geniaal niet? (zie foto's) We zaten op een super rustig strand. Links van ons was het drukke strand, daar zitten ook lifeguards. Nou wij lagen daar heerlijk hoor op ons privestrandje. Af en toe toch wel opmerkend dat het daar wel erg rustig was in vergelijking met het drukke strand. 'Misschien omdat hier geen lifeguards zijn, en de golven best wel hoog, dat niemand het durft ofzo?' 'Misschien..' zeiden we nog tegen elkaar. Tot Jits de zee inging. Ik liep er heen en 4 ouwe naakte mannetjes kwamen net uit de zee gelopen. Jahoor.. we zaten op het naaktstrand hihi

Coror blijkt ook nog een geweldige fotograaf te zijn zie foto's!!
jessieaustralie.mijnalbums.nl (ook die van Darwin naar Broome!)

Wisten jullie trouwens dat we al kangoeroe, krokodil en haai gegeten hebben?

Tot snel!

Kus Jits

• 06 Juli 2009 - 05:03

Sis:

Foto's zij echt super gaaf! Kus Lobbie

• 06 Juli 2009 - 20:29

Maud:

Zeker gafe foto's Tits!! Geniaal de van op het strand! Blijven jullie af en toe nog wel wat eten? Jullie zien er dun uit! Met wat voor camera maken jullie die foto's? Sorry van de kermisverhalen, maar ik heb weinig te vertellen! Er was namelijk geen reet aan zonder jullie. Ik ben benieuwd hoe het is afgelopen met je baantje. Nou zet hem op! We spreken elkaar! XX

• 07 Juli 2009 - 18:52

10:

Hey Jessy, wat `n pech zomaar je mobiele weg.
    Wel weer mooie verhalen. Enzo lekker gegeten ook,
    nu nog een mooie job!!
    Blijf wel opletten voor Milkyway hè, want dat is toch echt geen 4WD !!Hou `m heel!! Wij gaan morgen op vacanc dus wij zijn een poosje uit beeld. Zorg goed voor elkaar succes gr.v. 10.

• 08 Juli 2009 - 23:49

Nancy:

heyhey...wat een mooie foto's!!super zeg die ondergaande zon..best jammer dat er overal krokodillen zwemmen he,dat water ziet uit om er een duik in te nemen!:)succes met de baantjes!
    xxx

• 09 Juli 2009 - 19:29

Jitse En Dorien:

wat een verhaal en wat fijn voor jullie zon reis. hier gaat alles zon gangetje.trudy

• 10 Juli 2009 - 09:07

Jits:

Nou heb het jobbie gekregen hoor!! Vandaag derde werkdag, sowhee ff wennen weer hoor uberhaupt schoenen te dragen en dan ook nog 8 uur op je poten staan, inderdaad overal blaren maar goed erg gezellig jobbie dus...

Nanc, hier zijn gelukkig geen krokodillen in de zee dus we kunnen hier heerlijk zwemmen.

Maandag en dinsdag ben ik vrij dus dan zal ik onze belevenissen van de afgelopen dagen even op de site droppen. X

• 11 Juli 2009 - 02:31

Nancy:

dat stukje doelde uiteraard niet op de zee...:)grapjas!xx succes met werken he!x

• 23 Juli 2009 - 14:09

Shar:

Foto's zien er zeker goed uit Tjits, goed bezig, met al die verhalen en foto's...echt super tof allemaal..nog maar een paar maande en dan kunne we hier weer samen met ze alle lache giere brulle :)
    xje en have fun

• 23 Juli 2009 - 16:58

Thijs En Nance:

dag jits! Skypen wordt even later, na dit weekend hebben we eindelijk vakantie! dus spreek je ongeveer over 3 weken weer!leuk om jullie te spreken trouwens!!veel plezier verder he!dikke kus van ons.xxx